четвер, 04 червня 2009 13:47

У Маріуполі з підозрою на свинячий грип госпіталізували двох моряків

У Маріуполі з підозрою на свинячий грип госпіталізували двох моряків
Іноземне судно пришвартувалося в Маріуполі на борту з курятиною, яке прибуло з США. При карантинному огляді не було виявлено медичних документів, так званого спеціального журналу, в якому фіксуються скарги членів екіпажу на погіршення стану здоров"я, повідомляють "Маріупольські відомості".

"Оскільки цих документів ми не виявили, значить, ніхто не міг сказати, хворіли моряки під час рейсу чи ні", - сказав головлікар басейнової СЕС Олександр Тарасенко.

Коли провели медогляд всіх людей, які знаходяться на борту, у двох виявили підвищену температуру тіла. Їх відразу ж ізолювали в окрему каюту.

"Ніхто хворих іноземців і не думав знімати з борту судна. А то по місту проскочив слух, що їх нібито возили в міську лікарню, цього не було", - наполягає Тарасенко.

Він розповів, що це двоє громадяни Індонезії. Вже декілька днів вони під ретельним контролем фахівців. Лікар-інфекціоніст зробив висновок, що це звичайна простуда. Проте, медики запевняють, діагноз встановити дуже важко. Оскільки, відмінність між людським і свинячим грипом дуже невелика. Тому, моряки декілька днів знаходяться в ізольованій каюті де їх лікують і постійно оглядають фахівці. Можливо, найближчим часом судно отримає дозвіл покинути місто.

"Це перше тренування по свинячому групу, яке показало, що ми справимося", - сказав Тарасенко. Проте, він також підкреслив, є істотний недолік в засобах зв"язку. У епоху мобільних телефонів, виявилось досить непросто швидко відшукати потрібних людей.


29 травня в Києві з підозрою на грип А/H1N1 госпіталізований громадянин України, який прибув з США.

Хворий, який прибув до аеропорту "Бориспіль" з Нью-Йорка (США) транзитом через Париж звернувся по медичну допомогу.

За даними оперативного штабу Мінохоронздоров"я з реагування на ситуацію з розповсюдженням грипу А/H1N1, хворий є громадянином України, який впродовж останніх двох років жив і працював в США.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі з підозрою на свинячий грип госпіталізували двох моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути