четвер, 04 червня 2009 11:45

У Києві собака загриз 8-річну дівчинку

У Києві собака загриз 8-річну дівчинку

Трагедія трапилася позавчора, о 13.30, біля приватного будинку на Червонозоряному проспекті, 75 (Солом"янський район).

Озвіріла німецька вівчарка накинулася на 8-річну Дарину Лаврову і перегризла їй горло. Дівчинка померла на операційному столі лікарні "Охматдит". Господиня собаки від шоку потрапила в психіатричну лікарню.

Дарина і її однокласник Владик, син господині собаки, жили по сусідству. Дружили і часто разом грали у дворі.

"Дарина з сестричкою Настею пішла до Владика, - розповідає хресна мама дівчинки, Оксана Масленикова. - Хлопчик відкрив хвіртку, а сам повернувся в будинок за якоюсь грою. Собака вискочив і миттєво кинувся на дівчинку".

Сестра Дарини відразу ж побігла звати маму. "Ми п"ять разів викликали швидку, але вона приїхала тільки через 20 хвилин. Сказали, що була пробка, - згадує сусідка Лариса Каряка. - Тим часом ми самі на машині відвезли її в найближчу лікарню. А звідти дівчинку забрали в "Охматдит". Крові було дуже багато. Лікарі говорили, що пес перегриз аорту. Та і від обличчя практично нічого не залишилося. Мій чоловік як побачив, йому стало погано".

Родичі загиблої дівчинки говорять, що господиня собаки приїжджала в лікарню. Після цього ні її, ні чоловіка ніхто не бачив. 

Собака-вбивця тепер сидить у вольєрі, його господарі не виходять на вулицю. За словами сусідів, пса треба було вже давно приспати, адже це був не перший напад на людину. Ця ж вівчарка рік тому напала на іншу дитину - Сашка Ігдала. Хлопчику наклали 45 швів, три тижні він провів у лікарні.

Сусіди вимагали у господарів собаки приспати його, але ті категорично відмовилися.

Згідно з процесуальним кодексом, правоохоронці вивчатимуть ситуацію протягом 10 діб, а потім будуть вирішувати, порушувати кримінальну справу чи ні.

Однак, якщо міліція не покарає винних, то сусіди обіцяють вчинити самосуд.

За словами начальника прес-служби столичної міліції Володимира Поліщука, будь-який господар має право, щоб його пес бігав у дворі.

"Собаку ніхто не натравляв. Вона не бійцівської породи. Право будь-якого хазяїна, щоб вона бігала по дворі. Зараз проводиться збір інформації. З господаркою поговорити не вдалося. У неї такий шок, що довелося госпіталізувати до психлікарні на Фрунзе. А господаря пса не було в Києві, і зараз, до речі, теж немає", - сказав Поліщук.

Він відзначив, що оскільки собаку ніхто не натравляв, господарям світить або штраф, або 15 діб арешту.

Як відомо, до 1997 року в Київ не можна було ввозити 13 порід собак, яких вважають надто агресивними. Зокрема, американського піт-бультер"єра, грецьку вівчарку, гірську гончу, супердога.

Потім цю заборону скасували, але німецька вівчарка у цей список ніколи не входила.

За матеріалами ForUm, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Києві собака загриз 8-річну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути