субота, 30 травня 2009 17:11

Українець привіз із США свинячий грип

Українець привіз із США свинячий грип

У Києві з підозрою на грип А/H1N1 госпіталізований громадянин України, який прибув з США, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров"я в суботу.

Згідно з повідомленням, 29 травня зареєстровано звернення по медичну допомогу хворого, який прибув до аеропорту "Бориспіль" з Нью-Йорка (США) транзитом через Париж.

За даними оперативного штабу Мінохоронздоров"я з реагування на ситуацію з розповсюдженням грипу А/H1N1, хворий є громадянином України, який впродовж останніх двох років жив і працював в США.

На борту літака і під час медичного огляду в київському аеропорту скарг на погане самопочуття від пасажирів не поступало.

В аеропорту "Бориспіль" прибулого зустрічав товариш, якому по дорозі додому приїжджий поскаржився на головний біль і міальгію (біль в м"язах). Товариш направив хворого в одну з Київських міських лікарень, яка у свою чергу каретою швидкої допомоги направила у бокс інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні, яка визначена для госпіталізації хворих з підозрою на вірус грипу А/H1N1.

З дотриманням всіх заходів безпеки хворого оглянули завідувач інфекційним відділенням, лікар-ЛОР і узятий матеріал для дослідження. Зразки аналізу доставлені у вірусологічну лабораторію, де вони знаходяться на вивченні.

Хворий знаходиться під особливим спостереженням консиліуму лікарів, проходить курс лікування. Стан хворого покращився, середньої тяжкості.

Крім того, станом на 12.00 30 травня встановлені контактні особи, які знаходилися поряд з хворим у літаку і продовжується їх медичне обстеження, яке продовжиться до 7 днів.

Люди, які були в безпосередньому контакті (друг, водій таксі), - ізольовані і обстежені. Станом на 30 травня у них не виявлено ознак будь-якого захворювання, результати лабораторних аналізів - у стадії дослідження.

Вся робота з обстеження хворого і осіб з підозрою на захворювання проходить в строгому дотриманні протиепідемічного режиму і відповідно до вимог, визначених Оперативним штабом по рекомендаціях Усесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ).

Міністерство охорони здоров"я України проінформувало представництво Європейського бюро ВООЗ в Україні про випадок з підозрою на захворювання на грип А/H1N1 в Україні. Паралельно з дослідженнями в Україні, відповідні зразки будуть направлені ВООЗ для здійснення лабораторної діагностики, яка підтвердить або спростує наявність вірусу А/H1N1 в Україні.

Як повідомлялося, 29 квітня в київському аеропорту "Бориспіль" лікарі перевіряли прибулих рейсом з Нью-Йорка: на борту знаходилася громадянка США з симптомами, схожими з симптомами "свинячого грипу". Після перевірки підозри не підтвердилися. На борту літака були 184 пасажири і дев"ять членів екіпажа.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Українець привіз із США свинячий грип ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути