понеділок, 25 травня 2009 08:55

Свинячий грип в Росії набирає обертів

Свинячий грип в Росії набирає обертів
В неділю в Росії виявлений другий випадок захворювання грипом H1N1. Про це повідомив державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За словами Онищенка, наявність вірусу грипу H1N1, відомого також як свинячий грип, підтверджена у громадянина РФ з Калузької області, який повернувся 18 травня з весільної подорожі по Домініканській республіці.

Наголошується, що захворювання було виявлене лише через декілька днів після прибуття подружньої пари до Москви. В день прильоту 18 травня чоловік пройшов через термоконтроль в одному з аеропортів столиці, проте наступного дня у нього піднялася температура, і 20 травня він звернувся за медичною допомогою.

Зараз подружня пара знаходиться під медичним спостереженням, стан чоловіка оцінюється як задовільний. Як відзначив Онищенко, вірус був виявлений лише у чоловіка, тоді як аналізи дружини хворого, а також родичів, з якими той контактував в останні дні, показали негативний результат.

Нагадаємо, перший випадок зараження новим грипом був зафіксований в Росії в п"ятницю, 22 травня. Хворий - 28-річний громадянин РФ, який прилетів 19 травня з Нью-Йорку, - був госпіталізований в інфекційну лікарню номер один.

23 травня повідомлялося, що в Росії з підозрою на грип H1N1 госпіталізований другий авіапасажир, який прибув до Москви також із США. Згодом цей діагноз не підтвердився, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип в Росії набирає обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути