Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 16:14

До України заборонять ввезення свинини

До України заборонять ввезення свинини

Державний комітет ветеринарної медицини України має намір заборонити ввезення живих свиней і свинини із США, Мексики, Нової Зеландії і Канади через "свинячий грип".

"Буде введена заборона на ввезення свинини і свиней із США, Мексики, Канади і Нової Зеландії. Вже підготовлені відповідні документи", - сказало джерело в Держкомітеті ветеринарної медицини в понеділок.

Джерело уточнило, що в даний час документи, що стосуються введення заборони, знаходяться на підписанні головного державного ветеринарного інспектора України.

За словами співбесідника агентства, комітет також має намір направити запит щодо ситуації з "свинячим грипом" до Англії, Шотландії, Аргентини і Іспанії і, залежно від отриманої інформації, ухвалити рішення - вводити заборону на ввезення свинини з цих країн чи ні.

У прес-службі Держкомітету ветеринарної медицини також повідомили, що при аналізі випадків одночасного розповсюдження грипу свиней і людей може бути розглянута можливість систематичної вакцинації свиней проти грипу з метою виключення резервуару вірусу в природі.

Як повідомлялося, державний комітет ветеринарної медицини має намір у понеділок розглянути ситуацію зі спалахом "свинячого грипу" у ряді країн і прийняти комплекс заходів для запобігання проникнення вірусу на територію країни.

Нагадаємо, в Україні створена спеціальна група, яка займеться питанням запобігання в Україні розповсюдження епідемії свинячого грипу.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «До України заборонять ввезення свинини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути