субота, 11 квітня 2009 19:24

Комуністам Молдови не вистачає одного мандата

Комуністам Молдови не вистачає одного мандата
Центральна виборча комісія Молдови на засіданні в суботу, 11 квітня, затвердила остаточні результати парламентських виборів 5 квітня і передала їх для затвердження до Конституційного суду країни.

Згідно з остаточними результатами, Партія комуністів набрала 49,48% голосів виборців, Ліберальна партія - 13,14%, Ліберально-демократична - 12,43% і альянс Наша Молдова - 9,77%.

Тепер остаточне слово за Конституційним судом Молдови. Суд переніс на неділю, 12 квітня, рішення питання щодо звернення лідера компартії Володимира Вороніна про перерахунок голосів на парламентських виборах 5 квітня. Про це повідомив журналістам голова Конституційного суду ДмитроПулбере.

Останнє слово за Конституційним судом

"Рішення щодо звернення Вороніна про перерахунок голосів буде винесене в неділю в другій половині дня на екстреному засіданні Конституційного суду. Причина перенесення в тому, що до суду не був переданий сьогодні Центрвиборчкомом підсумковий протокол по голосуванню 5 квітня", - сказав Пулбере.

Воронін попросив Конституційний суд "ухвалити однозначне рішення про повний перерахунок голосів на виборах до парламенту, що пройшли в неділю". Їхнім результатом залишилася незадоволена опозиція, що чинить масові безлади в столиці.

У цій ситуації "з метою створення міцних умов для здійснення стабільної роботи новообраного парламенту" Воронін, як голова партії комуністів, звернувся до "Конституційного суду для ухвалення однозначного рішення про необхідність повного перерахунку голосів".

За попередніми підрахунками, партія комуністів (ПКРМ) отримає в парламенті 60 мандатів, а три опозиційні партії разом - 41 мандат.

Для обрання президента країни необхідний 61 мандат.

Як повідомлялося, після парламентських виборів в столиці Молдови пройшли масові акції протесту та безлади, учасники яких вимагали провести нове голосування, заборонити комуністичну партію (яка виграла вибори) і відправити у відставку президента Володимира Вороніна.

9 квітня, мерія Кишинева дозволила провести в столиці Молдови дві акції протесту. Одну з них проведуть 10 квітня перед будівлею компанії Теле-радіо Молдови, від іншої ж опозиція відмовилася.

За матеріалами Интерфакс, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Комуністам Молдови не вистачає одного мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути