неділя, 05 квітня 2009 16:23

КНДР сполохала ООН

КНДР сполохала ООН

Екстрені консультації Ради Безпеки ООН у зв`язку із запуском КНДР ракети "Инха- 2" розпочалися сьогодні о 15.00 за місцевим часом і проходять за закритими дверима.

Про це стало відомо з поінформованих джерел у Секретаріаті ООН.

Як очікується, делегації США та Японії запропонують членам Ради схвалити резолюцію із засудженням запуску Пхеньяном ракети. Документ, що готується співавторами, поки що не виносився на обговорення всіх членів Ради.

У проекті резолюції, як очікується, будуть посилені вимоги до КНДР, які були висловлені в резолюції 1718 РБ ООН, ухваленій у жовтні 2006 року.

При цьому вже повідомляється, що Президент США Барак Обама, який перебуває зараз із візитом у Чехії, кваліфікував дії Пхеньяна як порушення рішень РБ ООН.

"Ми негайно розпочнемо консультації з нашими союзниками в регіоні, включаючи Японію та Республіку Корея, а також з членами Ради Безпеки ООН, щоб порушити це питання перед Радою, - сказав Б.Обама. - Я закликаю Північну Корею повністю виконувати резолюції Ради Безпеки ООН і утримуватися від подальших провокаційних дій".

У свою чергу, уряд Японії висловив офіційний протест Пхеньяну у зв`язку із запуском ракети, і заявляє про твердий намір ще на рік продовжити санкції стосовно КНДР.

"З погляду забезпечення безпеки, дії Північної Кореї можна розцінювати тільки як серйозний провокаційний крок, - сказав міністр закордонних справ Японії Хірофумі Накасоне. - Пхеньян порушив резолюції Ради Безпеки ООН, і уряд висловлює з цього приводу великий жаль".

Офіційний Пекін закликав до спокою і стриманості у реакціях на запуск ракети в КНДР. "Ми сподіваємося, що сторони проявлять спокій і стриманість, і спільно підтримуватимуть мир і стабільність у цьому регіоні", - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Китаю.

УНИАН

Зараз ви читаєте новину «КНДР сполохала ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути