субота, 02 серпня 2008 16:33

Європейці хочуть бачити Блера на посаді першого президента Євросоюзу

Тоні Блера хотіли б бачити більшість виборців країн-членів Євросоюзу на посаді першого президента ЄС. Такі підсумки опублікованого сьогодні в Європі опитування, проведеного телеканалом новин CNBC-Europe.

Процес ратифікації Лісабонської угоди, що проходить у країнах ЄС, вводить посаду президента Євросоюзу. Очікується, що він може бути обраний вже до кінця майбутнього року.

Протягом загальноєвропейського дослідження за колишнього голову уряду Великої Британії висловилися 37% опитаних. На друге місце вийшла нинішній канцлер Німеччини Ангела Меркель - 23%. Трійку замикає голова уряду Люксембурга Жан-Клод Юнкер, його підтримують 12% виборців ЄС.

Нагадаємо, що головною проблемою для Лісабонської угоди залишається Ірландія, влада якої із самого початку заявили про намір винести питання про ухвалення цього документа на загальнонаціональний референдум. Він відбувся 12 липня, більшість жителів країни сказали тоді Лісабонській угоді "ні", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Європейці хочуть бачити Блера на посаді першого президента Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути