Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 09:50

В Україні назріває криза середнього віку при працевлаштуванні

Спеціалісти відзначають: в країні назріває криза середнього віку при працевлаштуванні. Межа віку, що значиться у вакансіях, - 35 років. Старші можуть претендувати хіба що на галузь будівництва або керівні посади. Власне думки державного і приватних центрів зайнятості з цього приводу розійшлися.

Наталія Ващук, киянка: "Я зіткнулась з тими проблемами, що роботодавець бажає залучити молодих неосвічених людей, тому що він може зекономити на зарплаті. Чим більше досвіду має людина, тим більше вона вимагає за це платні".

Тим не менш, експерти наголошують: в Україні існує проблема працевлаштування дорослого населення. Варто тільки переглянути вакансії в Інтернеті. Тут частіше шукають молодих людей віком від 20-ти до 35-ти років.

Проблему працевлаштування 40-річних підтверджують і рекрутингові агенції. Там говорять, що попри дисципліну і відповідальність вони не знають головного - іноземної мови.

Про занижену зарплатню для "молодих" - ні пари з вуст. Мовляв, приватна справа компанії. А відмовити можуть і тому, що увесь колектив молодий, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні назріває криза середнього віку при працевлаштуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути