Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2006 18:31

Десять найбільш неймовірних гібридів тварин
11

У світі існує 10 найцікавіших гібридів тварин, які мешкають у неволі. Вони народилися в результаті штучного схрещування тварин, які мають подібні гени.

Один із таких гібридів - лигр - народжується після схрещування самця лева і самки тигра, тоді як тигролев - це гібрид самця тигра і самки лева. Лигри є найбільшими з сімейства котячих у світі. Тигролеви, навпаки, можуть бути карликовими. Вони, як правило, менші за розмірами за своїх батьків. Самці лигрів та тигролевів безплідні, а самки інколи можуть народжувати.


Другим цікавим гібридом, вирощеним у неволі є собакововк. Собаки і вовки схрещуються досить вільно. Вовк - це полохлива тварина з особливою поведінкою і розвиненим мисливським інстинктом. Щелепи у нього набагато сильніші, ніж у собаки. Поведінка гібридів вовка і собаки непередбачувана. Для того, щоб приручити тварину, обов"язково потрібне дресирування.


Також легко схрещуються домашні свині темворскої породи з дикою свинею. У результаті з"являються, так звані свині із залізного століття. Ці гібриди більш ручні, ніж дика свиня. Зазвичай м`ясо цих тварин йде на виготовлення спеціальних сортів м`ясних виробів.




Зеброїди - це помісь зебри з конем, ослом або поні. Зеброїди мають перевагу над звичайними зебрами з практичних міркувань, наприклад, на них набагато зручніше їздити верхи. Проте характер зеброїдів більш непередбачуваний і з ними важко впоратися. До того ж гібридні зебри украй рідко живуть більше декількох днів, оскільки народжуються хворобливими і недорозвиненими.


Гібрид верблюда і лами - верблюлама - народжується в результаті штучного запліднення, оскільки відмінність розмірів тварин не допускає природного розмноження. У верблюлами зазвичай короткі вуха і довгий хвіст, як у верблюда, але роздвоєне копито, як у лами. І головне – у верблюлами відсутній горб.



Полярний грізлі - це гібрид ведмедя грізлі з полярним ведмедем. Не дивлячись на генетичну схожість, у природі ці два види уникають один одного.






Левопард народжується після схрещування самця леопарда з самкою лева. Голова тварини схожа на голову лева, тоді як решта тіла більше нагадує леопарда. За розмірами левопарди більші за звичайних леопардів, вони лазять по деревах і хлюпаються у воді.




Гібридний фазан з"явився у результаті схрещування золотого фазана з алмазним. Він має унікальний колір пір"я.







Рідкісний гібрид дельфіна сімейства афаліна і малої чорно касатки називається касаткодельфін. У неволі їх всього двоє – в морському парку на Гаваях. Розміри касаткодельфіна є чимось середнім між розмірами початкових видів.






Гібриди гібридів. Йдеться про гібриди самця тигра і самки лигра/тигролева або самця лева і самки лигра/тигролева. Нагадаємо, що самки лигра і тигролева можуть давати потомство. Такі гібриди другого рівня надзвичайно рідкісні і знаходяться головним чином в приватній власності, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Десять найбільш неймовірних гібридів тварин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути