субота, 01 березня 2008 17:49

Журналістка The New Times Наталія Морарь вилетіла до Молдови

На сайті російського журналу The New Times опубліковано повідомлення про те, що журналісти Наталія Морарь та її чоловік Ілля Барабанов вилетіли з аеропорту "Домодєдово" до Молдови, передає Бі-Бі-Сі.

За словами Барабанова, так було вирішено у зв"язку з загостренням хвороби нирок у Наталії Морарь.

"Ми зробили все, що могли, - сказав Барабанов в інтерв"ю The New Times. - Спасибі тим, хто підтримував всі ці дні. Але я не готовий ризикувати здоров"ям Наталки і залишатися в аеропорту ще на добу".

Вони провели в транзитній зоні "Домодєдова" три доби, намагаючись з"ясувати, чому не пускають до Росії Наталію Морарь.

В інтерв"ю радіостанції "Эхо Москвы" Барабанов сказав, що повернеться до Москви, оскільки "має намір добиватися притягнення до кримінальної відповідальності" співробітників прикордонної служби "Домодєдова".

"Ми, звісно, оскаржуватимемо в суді все те беззаконня, яке творили всі ці три дні співробітники прикордонної служби "Домодєдово". В нас записано імена всіх офіцерів, - сказав Барабанов. - Якщо хтось думає, що ми здаємося, і на цьому все закінчується, то він глибоко помиляється. Ми придумаємо ще що-небудь, ми знову прилетимо. Ми знайдемо спосіб, щоб далі вимагати виключно законним шляхом виконання нашого права бути разом".

В п"ятницю головний редактор The New Times Ірена Лесневська спростувала чутки про те, що шлюб Наталії Морарь і Іллі Барабанова є фіктивним.

З грудня минулого року "Наталка має дозвіл на роботу в Росії, і вона вже рік зареєстрована за місцем прописки Іллі і живе там. Вони в будь-якому випадку збиралися одружитися в травні, але коли виникла ця ситуація, Ілля як абсолютний чоловік поїхав туди (до Кишинева), вони подали заяву, і два місяці потому їх розписали", - заявила Лесневська на прес-конференції в редакції New Times.

"Це моя відповідь тим, хто вважає, що це шлюб фіктивний, і говорить, що ця історія спеціально вигадана журналом", - додала вона.

Деякі російські ЗМІ раніше висловлювали припущення, ніби шлюб між Морарь і Барабановим було укладено тільки для того, щоб громадянка Молдови як дружина громадянина РФ могла в"їхати до Росії.

Нагадаємо, 27 лютого, в московському аеропорту "Домодєдово" співробітники ФСБ затримали прибулих до Росії журналістів, кореспондентів журналу The New Times - громадянку Молдови Наталію Морарь і її чоловіка, громадянина Росії, Іллю Барабанова.

В постанові про її видворення з Росії стояла позначка про те, що вона є "загрозою федеральній безпеці і обороноздатності Росії". Морарь і її чоловік Барабанів провели в транзитній зоні "Домодєдова" три доби, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Журналістка The New Times Наталія Морарь вилетіла до Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути