Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2010 16:51

Журналісти просять депутатів ліквідувати нацкомісію по моралі

Журналісти просять депутатів ліквідувати нацкомісію по моралі

Національна спілка журналістів України, Українська асоціація видавців періодичної преси, Індустріальний телевізійний комітет, Незалежна асоціація мовників, Інтернет асоціація України закликали парламент скасувати закон про захист суспільної моралі і розпустити Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК), передає "Телекритика".

Звернення було прийнято під час наукової конференції "Медійний простір України: проблема державного регулювання", що проходила 18 травня в Інституті журналістики.

Більшість присутніх на науковій конференції зустріли цю заяву оплесками.

Голова НЕК Василь Костицький, який теж брав участь у цьому заході, спочатку зауважив, що не готовий коментувати заяву журналістів та медіаюристів. А потім сказав, що можливо йому самому варто піти у відставку, але він переконаний, що такий орган потрібен. "НЕК дуже легко перетворити на орган цензури, але ви такими заявами ризикуєте наступити на граблі, коли призначать когось іншого", - зазначив Костицький.

У зверненні медійні організації висловили протест "проти витрати державних коштів на фінансування цензури українських медіа, творів письменників, образотворчого мистецтва тощо". "Під час економічної кризи особливо необхідні кошти бюджету для підтримки культури, видавництва книг та медіа. В той же час держава щорічно фінансує бюрократичний апарат НЕК, так на 2010 рік передбачено фінансування в сумі більше 4 млн.грн", - відзначається у зверненні.

"Ми вважаємо, що виключно Український народ є носієм моральних цінностей, і що передача такого виключного права будь-якому штучному утворенню на кшталт НЕК - це замах на базові конституційні права громадян та спроба насаджувати штучну мораль", - йдеться у зверненні медійних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти просять депутатів ліквідувати нацкомісію по моралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути