субота, 20 лютого 2010 18:32

Підліткам можуть заборонити комп"ютерні ігри-"стрілялки"

Підліткам можуть заборонити комп"ютерні ігри-"стрілялки"

Асоціація комп"ютерних клубів України пропонує ввести вікові обмеження для користувачів комп"ютерних ігор. Підліткам хочуть заборонити ігри з елементами насилля.

"Такі правила діють в Америці, Європі, Японії. Комісія з психологів та фахівців айті-індустрії присвоює кожній комп"ютерній грі віковий ранг. За продаж підліткам ігор для дорослих продавці комп"ютерних програм та власники комп"ютерних клубів відповідають перед законом", - каже голова Асоціації комп"ютерних клубів України Олександр Бернатович.

В Асоціації вважають, що розробляти таку систему Україні недоцільно. Вітчизняний ринок комп"ютерних ігор на 99% складається з продукції іноземного виробництва. В країні походження вони проходять сертифікацію. Україна може імплементувати у своє законодавство європейську систему рангів комп"ютерних ігор, включивши її в перелік державних стандартів. Це дозволить вітчизняним комп"ютерним клубам та продавцям ігор позбутись корупційного тиску з боку влади.

Стаття 301 Кримінального кодексу передбачає п"ять років ув"язнення за розповсюдження матеріалів з елементи насилля. Під це визначення підпадає будь-який бойовик, багато книжок та телевізійних передач. Міліція може прийти в будь-який кінотеатр чи комп"ютерний клуб і відправити адміністрацію за грати. Аби цього не сталось, стверджує Олександр Бернатович, підприємцям доводиться платити хабарі.

Ініціатива Асоціації комп"ютерних клубів України викликала позитивну реакцію в Нацкомісії України з питань захисту моралі.

"Проблема захисту психіки дітей в Інтернеті вже давно наболіло. Ми готові співпрацювати з Асоціацією комп"ютерних клубів щоб зробити комп"ютерні ігри безпечними для дітей", - повідомив голова цієї організації Василь Костицький, 53 роки.

Зараз ви читаєте новину «Підліткам можуть заборонити комп"ютерні ігри-"стрілялки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути