середа, 03 жовтня 2007 12:07

Зураба Жванію було задушено у машині кортежу Саакашвілі

У справі про смерть грузинського прем"єра Зураба Жванії з"явилася нова сенсаційна версія. Її озвучила лідер партії "Імеді" Ірина Сарішвілі-Чантурія.

За відомостями Сарішвілі-Чантурія, Жванія був задушений - або у службовому лімузині Михайла Саакашвілі, або в одному з автомобілів президентського ескорту.

Вирішальну роль у спростуванні офіційної версії про отруєння політика чадним газом зіграв екс-міністр оборони Іраклій Окруашвілі. За два дні до свого арешту він заявив: прем"єр помер не в тій квартирі, де було знайдено його тіло. Окруашвілі підтвердив підозри не тільки сім"ї Жванії, а  й  батьків Рауля Юсупова, чий труп було знайдено у тій же конспіративній квартирі у Тбілісі в ніч на 3 лютого 2005 року.

"Я і раніше говорила, що Жванію убили не там, де знайшли його тіло, - заявила Ірина Сарішвілі-Чантурія". - Його взагалі убили не у квартирі. Жванію убили в автомобілі. Якщо це був не автомобіль президента, то вже точно одна з машин його ескорту".

Кілька днів тому в інтерв"ю телекомпанії "Імеді" Іраклій Окруашвілі заявив, що тіло Жванії було перенесене у  тбіліську квартиру, де згодом його і виявили. Брат Зураба, Георгій, і його вдова Ніно Кадагидзе-Жванія висловили бажання зустрітися з Окруашвілі, який зараз, як відомо, знаходиться в камері попереднього ув"язнення. Голова парламентського комітету з прав людини грузинського парламенту Олена Тевдорадзе звернулася до генеральної прокуратури з проханням прокоментувати слова Окруашвілі.

Представники влади на нові звинувачення поки ніяк не відреагували. Зараз вони зайняті іншим. Судячи з усього, обставини загибелі Жванії цікавлять не тільки грузин. Визнаннями Окруашвілі заінтригована і Рада Європи. Передбачається, що 5 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи обговорить, як йде підготовка спеціальної доповіді, яка повинна прояснити обставини смерті грузинського прем"єра.

У Тбілісі за заявою голови ПАРЕ Рене ван дер Ліндена знов побачили "руку Москви". "Я не сумнівався, що російська делегація скористається ситуацією", - заявив Гига Бокерія, якого екс-міністр оборони назвав головним ідеологом режиму Саакашвілі, пишуть Известия.

Зараз ви читаєте новину «Зураба Жванію було задушено у машині кортежу Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути