Ексклюзиви
середа, 02 червня 2021 07:20

ЗСУ показали, як нищитимуть ворога - вражаюче відео

ЗСУ показали, як нищитимуть ворога - вражаюче відео
САУ "Богдана" була вперше продемонстрована у 2018 році Фото: defence-ua.com

На полігоні Широкий Лан тривають заводські вогневі випробування 155-мм української колісної самохідної гаубиці "Богдана".

Вони мають на меті звірити реалізовані конструкторські рішення у цьому дослідному зразку артилерійського озброєння із вимогами техзавданя, повідомляє "Мілітарний". Стрільба відбулася у плановому режимі. Попереду — подальші випробування.

За словами представника ПАТ "Краматорський завод важкого верстатобудування", якого залучили до поточного етапу стрільби, родзинкою "Богдани" є ствол, виготовлений з української сталі на вітчизняному обладнанні. Він адаптований під стрільбу боєприпасами НАТО. Розробником декларується дальність пострілу до 40 км звичайними снарядами та до 60 км при застосуванні активно-реактивних боєприпасів. Очікується встановлення повноцінної цифрової системи керування вогнем та автомату заряджання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів південної області просять не панікувати: ЗСУ проведуть навчання

Українська самохідна артилерійська установка 2С22 "Богдана" калібром 155-мм розробляється на підставі спільного рішення Міноборони та публічного акціонерного товариства "Краматорський завод важкого верстатобудування" в рамках дослідно-конструкторської роботи за державним оборонним замовленням з лютого 2016 року. Вперше український зразок показали 14 липня 2018-го, а вже 24 серпня того ж року САУ 2С22 "Богдана" могли побачити всі охочі під час військового параду на честь Дня Незалежності України. Передбачалось, що ДКР "Богдана", на яку вже витрачено 140 млн грн, буде завершена 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ показали, як нищитимуть ворога - вражаюче відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути