неділя, 27 березня 2022 17:11

ЗСУ перейшли до маленьких, але контрнаступальних дій - Арестович

ЗСУ перейшли до маленьких, але контрнаступальних дій - Арестович
Противник зараз вдається до двох головних завдань Фото: прінт-скрін відео

Українські війська почали маленькі тактичні, але контрнаступальні дії у Сумській, Харківській областях і продовжують їх відповідно в Київській і Херсонській областях.

Про це на брифінгу повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович, пише Gazeta.ua

Противник зараз вдається до двох головних завдань.

"Перше - це оточити наші війська в зоні ООС, добити Маріуполь і утримати оборону в районі Херсона на півдні. Бо ці всі задачі пов'язані між собою. Бо якщо впаде оборона противника на півдні, то його ситуація навколо Маріуполя сильно погіршиться. Вони це офіційно заявили. Це дає нам надію в районі Києва, Чернігівщиин, Сумщини, Харківщини, що ми позбудемося тут ворога, виб'ємо його звідси, по-друге, це означає можливе потенційне різке ускладнення обстановки довкола Маріуполя і в зоні ООС", - сказав Арестович.

Найближчі тиждень-два будуть нерівномірними. Надходитимуть повідомлення про перемоги і контр-атаки українських сил на деяких ділянках, про звільнення наших земель від противника. Але буде й інформація, що на деяких ділянках фронту, зокрема на сході, ситуація далеко непроста. До цього потрібно бути емоційно і організаційно і свідомо готовими. За словами радника, важливо підтримувати наших захисників і громадян, які залишаються в зоні активних бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські підрозділи переміщуються до Білорусі — Генштаб

"Оскільки ми на деяких ділянках пішли в контр-наступ, це означає, що буде багато полонених. Я хотів би нагадати нашим військовим, цивільним і силам оборони, що знущання над полоненими є воєнним злочином, який не має амністії згідно міжнародного права, не має строку давності. Нагадую всім, що ми європейська армія європейської країни. Поводімося згідно Женевської конвенції, які б у вас не були і особисті і емоційні мотиви", - закликав Арестович.

Російські окупанти відмовилися від планів захопити Київ, Харків і Одесу та інші міста. За пару тижнів вони перекинуть свої війська на Донбас. Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну. Арестович зазначив, що в публічній площині військове командування РФ тепер запевняє, що не мало на меті захоплення великих міст України - Запоріжжя, Сум, Харкова, Одеси, Миколаєва і Києва. Так окупанти намагаються виправдати свої невдачі.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ перейшли до маленьких, але контрнаступальних дій - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути