неділя, 27 березня 2022 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили ціль: Арестович назвав наступні кроки Росії

Окупанти змінили ціль: Арестович назвав наступні кроки Росії
Олексій Арестович назвав найближчі плани Росії. Фото: 24tv.ua

Російські окупанти відмовилися від планів захопити Київ, Харків і Одесу та інші міста. За пару тижнів вони перекинуть свої війська на Донбас.

Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну.

Арестович зазначив, що в публічній площині військове командування РФ тепер запевняє, що не мало на меті захоплення великих міст України - Запоріжжя, Сум, Харкова, Одеси, Миколаєва і Києва. Так окупанти намагаються виправдати свої невдачі.

"А планів то було: "денацифікація", демілітаризація, захоплення України по Львів", - зазначив Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстрілюють усю лінію розмежування: на Донеччині окупанти застосували фосфорні боєприпаси

Протягом тижня-двох РФ виведе війська з-під Києва, Харкова, Чернігова, Сум і перекине їх на Донбас. Намагатимуться вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, щоб "приєднати" їх до так званих "ЛДНР".

"Перше - це спроба оточити наше угруповання у зоні ООС. Від Ізюма були кинуті основні сили. Добити і захопити Маріуполь. Утримати південь. Мова про наступ вже не йде, а про утримання півдня, Херсона", сказав він.

Росії не вдалося переконати Білорусь взяти участь у війні з Україною та ввести свої війська. Це є поразкою не тільки політичною, а й військовою, зазначив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Вважає, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко міг відмовити президенту Росії Володимиру Путіну через погану мотивацію своїх військових. Оскільки ці люди одразу б перейшли до лав ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили ціль: Арестович назвав наступні кроки Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути