четвер, 22 грудня 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наближаються до Кремінної: аналітики показали нові карти війни
4

На Донбасі триває контрнаступ Збройних сил України в районі Сватове – Кремінна на Луганщині, там точаться жорсткі бої.

Водночас у Донецькій області на Бахмутському та Авдіївському напрямках не припиняються ворожі штурми, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW).

На заході Луганської області – сході Харківської області не припиняються контрнаступальні операції ЗСУ. Російські війська на Луганщині 21 грудня продовжували проводити обмежені контратаки з метою відвоювати втрачені території вздовж лінії Кремінна – Сватове.

ЗСУ відбили атаки окупантів поблизу Масютівки Харківської області (50 км на північний захід від Сватового) та Підкуйчанська Луганської області (8 км на північний захід від Сватового). Узяття Масютівки є необхідною умовою для наступу військ РФ на Куп'янськ із північного сходу. Російська армія також провела штурм біля Стельмахівки в 16 км на північний захід від Сватового та Червонопопівки у 6 км на північ від Кремінної.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбивали атаки російських загарбників у районі Діброви (5 км на південний захід від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

15 та 16 грудня українські сили знищили російські склади боєприпасів у районі Кадіївки в 60 км на південний схід від Кремінної. А 17 грудня ліквідували зосередження особового складу та техніки противника в районі Горлівки Донецької області. Серед знищених військовослужбовців противника були офіцери.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможні новини: ЗСУ ліквідували у Гролівці російських офіцерів

Війська РФ продовжили 21 грудня наступальні операції у районі Бахмута. Українські війська тим часом відбили атаки ворога у районі Бахмута та за 33 км на північ від Бахмута в районі населених пунктів Верхньокам'янське, Веселе, Яковлівка та Бахмутське. Частини групи "Вагнера" провели наступ на північний схід від Бахмута в районі Підгородного. На східних околицях Бахмута точаться запеклі бої. Війська РФ не контролюють промислової зони на східній околиці Бахмута. Переважання українських безпілотників у Бахмуті дозволяє ЗСУ швидко нейтралізувати невеликі російські підрозділи, які проникають на околиці міста.

Джерела в українських соціальних мережах стверджували, що ЗСУ повністю відкинули російські сили від околиць Бахмута. Війська РФ, які штурмують місто, не досягли значного прогресу. ЗСУ будують там оборонні укріплення та готуються до вуличних боїв.

Російські війська 21 грудня продовжили наступальні дії у районі лінії Авдіївка – Донецьк. Українські війська відбили атаки військ РФ за 37 км на південний захід від Авдіївки в районі Водяного, Пісків, Невельського, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Війська РФ не можуть вести лобовий штурм Авдіївки через відсутність особового складу російського угруповання у цьому районі та наявність серйозних українських укріплень навколо населеного пункту. Бої між російськими та українськими військами продовжуються в Мар'їнці, де російські сили зараз контролюють 80% населеного пункту. Російські так звані військові блогери охарактеризували просування армії РФ у Мар'їнці як повільне і заявили, що і українські, і російські війська у місті зазнають тяжких втрат у піхоті.

Війська РФ 21 грудня провели обмежений наземний десант у західній частині Донецької області. Українські сили відбили наступ російських військ у районі Пречистівки Донецької області, що за 57 км на південний захід від Донецька. Окупанти тим часом продовжували стрілянину із закритих позицій вздовж лінії зіткнення в Донецькій та східній Запорізькій областях.

Військово-політичне керівництво Російської Федерації проводить підготовку до нового наступу на Україну.

Він може відбутися найближчими місяцями, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Експерти наводять у свіжому звіті низку факторів, які можуть свідчити про плани Кремля щодо чергового масштабного вторгнення 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наближаються до Кремінної: аналітики показали нові карти війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути