Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2023 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ можуть залишити Авдіївку - естонський військовий

ЗСУ можуть залишити Авдіївку - естонський військовий
Голова оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла прокоментував ситуацію на фронті. Фото: delfi.ee

Російські війська нині володіють ініціативою на фронті й мають шанс встановити контроль над кількома населеними пунктами України.

Однак, це не дасть їм жодної переваги на оперативному рівні. Про це заявив голова оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла, повідомляє ERR.ee.

За його словами, втрата Авдіївки можлива, але це залежить від рішення України - продовжувати оборону чи відступити.

"Місто поки що не оточене. І навіть якщо російським військам вдасться його захопити, це буде тактична перемога, яка значного оперативного успіху не дасть", - наголосив Кундла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Авдіївкою нормальна лінія оборони. Але росіяни протискають кількістю - комбат ЗСУ

Він переконаний, що навіть якщо Україна вирішить залишити Авдіївку, щоб зберегти війська, нічого страшного для ЗСУ не станеться, оскільки вже підготовлено нові оборонні позиції на захід від міста.

Російські війська, за словами Кундли, можуть знову спробувати захопити селище Мар'їнка, розташоване на південь від Авдіївки.

Естонський полковник нагадав, що за останні два місяці на Донеччині загинули близько 25 тис. російських військових, із них 80% - у боях під Авдіївкою.

"Ці втрати вперше змусили Росію вводити в бій підрозділи, які до цього були розміщені за кордоном РФ. Це примітно і вказує на спробу компенсувати таким чином серйозні втрати", - наголосив Кундла.

Загалом на фронті минулої доби відбулось 95 бойових зіткнень. Про це вранці 22 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони відбили 22 атаки противника східніше Новокалинового, Новобахмутівки та Авдіївки, а також 13 атак в районах Первомайського.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ можуть залишити Авдіївку - естонський військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути