середа, 09 вересня 2009 15:46

Зруйнована Саяно-Шушенська ГЕС загорілась

Зруйнована Саяно-Шушенська ГЕС загорілась

Займання в машинному залі Саяно-Шушенської ГЕС, що серйозно постраждала в результаті аварії 17 серпня, стало причиною тимчасового припинення відновних робіт на станції, повідомило в середу ВАТ "РусГідро", в яку входить ГЕС. В результаті пожежі ніхто не постраждав, відзначили в компанії. Причини пожежі поки не встановлені.

"9 вересня в 17:40 за місцевим часом (12:40 за київським) на Саяно-Шушенській ГЕС на 320 відмітці машинного залу сталось займання в районі 8-го і 9-го гідроагрегатів", - повідомила прес-служба "РусГідро". За її даними, в результаті інциденту сталось задимлення машинного залу, у цей момент на станції знаходилися близько 200 осіб.

Протягом декількох хвилин була організована евакуація персоналу зі всіх приміщень машинного залу, а саме займання було ліквідовано протягом декількох хвилин, жертв і постраждалих немає, стверджують в "РусГідро". У компанії запевняють, що ситуація контролюється пожежними службами і службами МНС, а причини пожежі встановлюються. "РусГідро" планує відновити роботи на станції вже увечері в середу.

Нагадаємо, аварія на Саяно-Шушенській ГЕС, що сталась 17 серпня, призвела до повного або часткового руйнування 9 з 10 гідроагрегатів станції та загибелі 75 людей (тіло одного загиблого поки не знайдено - прим. ред.). В даний час ця найбільша в Росії гідроелектростанція зупинена. На її відновлення може знадобитись 3-5 років і 40 млрд рублів.

Рада директорів ВАТ "РусГідро" в середу розглянула стратегічні завдання щодо відновлення Саяно-Шушенської ГЕС. Як повідомив "Інтерфаксу" один з учасників засідання, перед компанією поставлено завдання по введенню в експлуатацію в 2010 році двох гідроагрегатів станції - 5-го і 6-го, а остаточно роботи по відновленню ГЕС повинні бути завершені до 2013 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Зруйнована Саяно-Шушенська ГЕС загорілась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути