Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 17:10

Знаменитий графітяр Бенксі знову дивує своїми роботами (ФОТО)


Британський художник, що творить в стилі граффіті і відомий під псевдонімом Бенксі, знов здивував лондонців новою роботою, виконаною в типовій провокаційній манері.

Зображення привернула увага жителів передмістя Фінсбері на півночі Лондона. Коли воно несподівано з"явилося на замурованому цеглою вікні в будівлі місцевого ринку. На фресці зображена дівчинка, яку на відстані одного фута над землею тримає металева рука робота, висунута з банкомату, вставленого в стіну.


Бенксі прославився політично забарвленим і провокаційним роботам на мові граффіті. Він, зокрема, розфарбовував загороджувальну стіну між Ізраїлем і Палестинською автономією, а також встановив в Діснейленді макет камери-клітки, в якій містяться укладені в"язниці на Гуантанамо.

По припущенню британського видання, нова робота Бенксі може коментувати політику банків, одержуючим великі прибутки, але неохочим відшкодувати клієнтам несправедливі штрафи.

З однією роботою, яка оцінювалася в 500 тис. доларів, відбувся неприємний курйоз. Транспортні робочі в Лондоні знищили його зображення зі сцени з фільму "Кримінальне читво" Квентіна Тарантіно, на якому Семюель Л. Джексон і Джон Траволта тримають банани замість пістолетів. Фреска була намальована Бенксі близько п"яти років тому на стіні електропідстанції, розташованої недалеко від Олд-стріт. Ця картина вважалася однією з найвідоміших робіт художника, повідомляє Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий графітяр Бенксі знову дивує своїми роботами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути