середа, 22 квітня 2009 17:13

Знайшли дві планети найбільш схожі на Землю

Знайшли дві планети найбільш схожі на Землю

Астрономи знайшли 340 планет, що обертаються навколо інших зірок, та дві, які за своїми характеристиками найбільше схожі на Землю.

Обидві планети обертаються навколо однієї зірки - Gliese 581. Вона знаходиться на відстані 20 світлових років від Землі.

Як повідомила група дослідників на зібранні в Університеті Хартфордшира у Британії, одна з планет - Gliese 581 e – майже в два рази більше за Землю, вона є найменшою зі знайдених на даний момент "позасонцевих", тобто тих, що знаходяться поза нашою Сонячною системою, планет.

"Знахідка цієї маленької планети є примітним відкриттям, яке може сприяти знаходженню у майбутньому залюдненої планети, схожої на Землю", - зазначив у своєму електронному зверненні астроном Алан Бос з Інституту Карнегі у Вашингтоні.

Друга планета - Gliese 581 d – важить у сім разів більше за Землю. Вона виявилась єдиною з відомих позасонячних планет, що обертаються навколо своєї зірки у зоні, придатній для життя, де вода лишається в рідкому стані. На думку вчених, на ній можуть бути океани, глибиною в тисячі метрів.

ТСН, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Знайшли дві планети найбільш схожі на Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути