Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 11:46

Знайдено нові види жуків, які харчуються невідомими рослинами (ФОТО)

Два нових види жуків - Arsipoda geographica і Arsipoda rostrata - на острові Нова Каледонія в Тихому океані виявила група вчених під керівництвом доктора Хесуса Гомеса-Суріти з Інституту еволюційної біології (Барселона, Іспанія). Своє відкриття біологи зробили за допомогою аналізу мітохондріальних ДНК цих представників жорсткокрилих.

Щоб краще зрозуміти екологію цих видів і з'ясувати раціон їхнього харчування, вчені провели аналіз ДНК хлоропластів листя рослин, які розташовувалися у їх шлунково-кишковому тракті. Виявилося, що Arsipoda geographica харчується тропічними рослинами сімейства мірсинові (Myrsinaceae). А інший жук - Arsipoda isola їсть виключно представників сімейства вересові (Vaccinioideae).

"Дивно, але послідовність ДНК рослин, яку ми визначили в шлунково-кишковому тракті жуків, не збігається ні з одним відомим видом, що росте на Новій Каледонії і довколишніх островах. Це говорить про те, що ми дуже мало знаємо про різноманітність рослин цього регіону. Ймовірно, там виростає набагато більше видів, ніж передбачалося до тепер ", - сказав доктор Гомес-Суріта.

За словами вченого, інтерес до Нової Каледонії помітно зріс після того, як нещодавно геологи довели, що острів залишався під водою аж до олігоцену (приблизно 23,5 млн років тому), після того, як відокремився від Австралії близько 70 млн років тому. Це означає, що флора і фауна почали розвиватися на острові набагато пізніше, ніж вважалося до нині. Інший наслідок ізольованого від материків розвитку - це наявність великої кількості вузьких ендеміків, тобто видів, що мешкають виключно в цьому місці.

Попри відносну молодість острова і слабку вивченість його флори і фауни, його вважають одним з основних центрів біорізноманіття Землі.

За матеріалами: Infox

Зараз ви читаєте новину «Знайдено нові види жуків, які харчуються невідомими рослинами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути