четвер, 21 лютого 2008 08:42

Знайдена передсмертна записка Єгора Летова (ФОТО)

Вдова легендарного панк-музиканта зізналася, що Єгор Летов помер після шостого інфаркту, не встигнувши довести до кінця всі свої справи.

Наталія Чумакова до цих пір не може отямитися від смерті чоловіка і упевнена, що якби він вчасно звернувся до лікарів за допомогою, все було б добре.

"Останнім часом Єгора раз у раз мучили сильні болі в серці, - тремтячим від сліз голосом говорить вдова. - Я йому сотню разів говорила: "Побережи себе, сходи в лікарню!" - але він так і не послухав мене. Весь час відповідав тільки одне: "Я сильний, справлюся". За декілька років він переніс 5 інфарктів, а в юності пережив 14 клінічних смертей! Шостий інфаркт забрав його у мене назавжди..."

Батько російського панк-рока, засновник і незмінний лідер культової групи "Гражданская оборона" Єгор Летов помер на 44-му році життя в рідному Омську.

Зовсім недавно музикант презентував свій новий альбом "Навіщо сняться сни" і був повний творчих ідей: готував до перезапису старі альбоми, збирав відео для архіву.

"Але планам Єгора так і не призначено було збутися, - утирає сльози Наталія. - Після обіду він приліг на диван, щоб проглянути відео із записом свого останнього концерту, а через кілька годин я виявила його вже мертвим. Він так і помер під свої пісні..."

84 літній тато музиканта Федір Дмитрович дізнався про смерть сина пізно вночі.

"За північ мені подзвонив один з прихильників Єгора і приніс свої співчуття, - говорить пенсіонер. - Спочатку я не повірив в це. Подумав, жартують... Але після першого дзвінка пролунав другий, третій... І лише після восьмого дзвінка я зрозумів, що син дійсно помер. Телефон розривався всю ніч..."

"Це якийсь жах, - хапається за голову Федір Дмитрович. - не можна, щоб батьки ховали дітей! Адже ще напередодні ми зідзвонювалися з ним. Я розповів Єгору про всі свої болячки. Він пошкодував, поспівчував мені: "Тато, тримайся!" В кінці розмови я запитав, як він сам себе відчуває.

Після хвилинного мовчання музикант несподівано вимовив: "Тато, не має сенсу про це говорити... Я точно знаю, що піду раніше тебе".

"Мене немов ножем по серцю різнуло, - признається Федір Дмитрович. - Синочок, що ти наговорюєш на себе?! А на другий день мій Єгорка помер, - зітхає пенсіонер. - Після нього у мене залишилися тільки дві гітари. На першій він хлопчаком вчився грати, а на другій записав альбом "Посів"."

На прощання з Єгором з Москви прилетіли старший брат Сергій з дочкою Сабіною.

"У мене ком в горлі до цих пір стоїть, - признається Сергій. - Залишилося стільки невисказаних слів, стільки недороблених проектів. Брат з юності був просто схиблений на музиці. Він був справжнім фанатом своєї справи. Шкода, що доля забрала його у нас таким молодим."

Прощання з Єгором планується сьогодні в омському залі ритуальних послуг.

- Але я хочу, щоб синочка винесли з рідного будинку, - з тремтінням в голосі говорить батько Летова. - В кімнаті Єгора до цих пір все стоїть так само, як було при нім. Сподіваюся, до мене прислухаються, ", повідомляє Твій День.

Зараз ви читаєте новину «Знайдена передсмертна записка Єгора Летова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути