вівторок, 22 жовтня 2024 14:36

ЗМІ назвали, хто з іноземців найчастіше потрапляє до українського полону

ЗМІ назвали, хто з іноземців найчастіше потрапляє до українського полону
Найбільше брали у полон громадян Шрі-Ланки та Непалу. Фото: pixabay.com

Серед іноземців, які потрапили у полон до українців, найбільше жителів Шрі-Ланки та Непалу.

Про це сказав прессекретар Координаційного штабу України з поводження з військовополоненими Віталій Матвієнко, передає The Economist.

Кількість полонених із цих країн останнім часом зменшилася. Влада інших держав не зацікавлена в поверненні своїх громадян. Багатьом із них на батьківщині загрожує в'язниця.

Журналісти поговорили з військовополоненими, яких утримують у таборі у Львівської області. Один із них сказав, що під час навчання бачив китайських "спецпризначенців" і російськомовного іранця, який командував російським підрозділом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вербує на війну підлітків

За оцінками, загарбники могли завербувати на війну проти України від кількох до десятків тисяч найманців. Українська влада не озвучувала кількість іноземців, яких взяли у полон. Але за останній рік жодного з них не обміняли.

"Серед національностей, з якими зустрічалися військовополонені, були ланкійці, серби, кубинці, казахи, таджики, марокканці, індійці та єгиптяни. Також були завербовані вихідці з країн Африки на південь від Сахари", - йдеться у повідомленні.

Джерело в ГУР, що значна частина цих новобранців гине, бо російське командування кидає їх на виявлення вогневих позицій Сил оборони.

Росіяни усе частіше використовують у бойових діях проти України найманців із Сербії, Куби та африканських країн. Повідомлення про цей факт помітили нещодавно, пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали, хто з іноземців найчастіше потрапляє до українського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути