четвер, 09 квітня 2009 17:16

Змарнілий Кім Чен Ір вперше за 7 місяців з"явився на публіці (ФОТО)
5

На першій сесії Верховного народного зібрання нового скликання, яка проходить в Пхеньяні, був присутній лідер КНДР Кім Чен Ір.

Це було його перша публічна поява на офіційному заході такого рівня після інсульту, який, як передбачається, він переніс в серпні 2008 року.

На зібранні керівництво Північної Кореї вирішило змінити конституцію країни і внести до неї доповнення. Про суть передбачуваних змін інформація поки не поступала. Відповідний закон одноголосно ухвалений депутатами парламенту країни.


За інформацією південнокорейського агентства Yonhap, зміни в конституції можуть бути пов"язані з реформами апарату управління і зміною механізму зміни влади в країні. Що стосується здоров"я північнокорейського лідера, те агентство повідомило, що 67-річний Кім Чен Ір піднявся на подіум, злегка накульгуючи на ліву ногу. Він був в змозі підняти обидві руки під час оплесків.

9 квітня Кім Чен Ір утретє був переобраний головою Національного комітету оборони - найвищого керівного поста в КНДР, який він займає з 1992 року. Також він є генеральним секретарем правлячої Трудової партії КНДР.

Одним з головних питань, яке активно обговорюється в світових ЗМІ вже більше, ніж півроку, є призначення наступника Кім Чен Іра, та реалізація механізму передачі йому влади.

Лента.Ру, Gazeta.ua

ФОТО: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Змарнілий Кім Чен Ір вперше за 7 місяців з"явився на публіці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути