четвер, 09 квітня 2009 08:53

Кім Чен Іра знову переобрано на найвищий пост Північної Кореї (ФОТО)

Кім Чен Іра переобрано на пост голови Національного комітету оборони КНДР, повідомляє північнокорейське агентство новин KCNA.

Рішення про переобрання Кім Чен Іра було одноголосно прийнято на першому засіданні Верховних зборів народних представників нового скликання. Серед звитяг Кім Чен Іра окремо згадувався запуск супутника "Кванменсон-2".

Голова Національного комітету оборони - найвища керівна посада в Північній Кореї. Кім Чен Ір беззмінно займає цей пост з 1992 року. Він також є генеральним секретарем правлячою Трудової партії.

Північна Корея в березні 2009 року оголосила про намір вивести на орбіту супутник за допомогою ракети-носія. США і Південна Корея тоді запідозрили Пхеньян в спробі під прикриттям запуску супутника провести випробування балістичної ракети "Тхепходонг-2", що не відповідає резолюції ООН.

5 квітня КНДР повідомила про успішний запуск супутника, виведеного на орбіту за допомогою ракети "Інха-2". Проте США, Південна Корея і Росія заявили, що північнокорейського супутника на орбіті немає. За даними Південної Кореї, що відстежувала запуск, ракета з корисним вантажем впала в Тихому океані, повідомляє AFP

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Іра знову переобрано на найвищий пост Північної Кореї (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути