Ексклюзиви
понеділок, 17 серпня 2009 13:36

Зіткнення винищувачів не завадило продовжити польоти в Жуковському

Зіткнення винищувачів не завадило продовжити польоти в Жуковському

На аеродромі в підмосковному Жуковському поновилися тренувальні польоти напередодні авіаційно-космічного салону "МАКС-2009".

З льотного польоту Льотно-Дослідницького інституту ім. Громова близько 12:50 в небо піднявся винищувач МіГ-35, який виконав фігури вищого пілотажу. За 15 хвилин до того в небо також піднявся один з двох літаків "Суперджет-100", що знаходяться в Жуковському, які проходять тут необхідні сертифікаційні випробування.

Генеральний директор авіасалону Володимир Борисов повідомив, що протягом сьогоднішнього дня польоти літаків, що беруть участь в "МАКС-2009", поновляться. За його словами, "це будуть ті борти, які не змогли злетіти напередодні через зіткнення двох винищувачів Су-27. Зокрема, йдеться про літаки Ту-204 і Ан-148".

Нагадаємо, напередодні в небі над підмосковним Жуковським сталась трагедія - під час проведення тренувальних польотів до відкриття авіасалону "МАКС-2009" зіткнулися два літаки типу Су-27 з пілотажної групи "Російські витязі".

Один з літаків впав на територію садового товариства "Сосни" біля села Белозеріха. Другий - в полі біля села Тяжино. В результаті зіткнення двох Су-27 в небі над "Раменським" загинув командир пілотажної групи "Російські витязі" Ігор Ткаченко.

За тренуванням Су-27 перед виступом на авіасалоні "МАКС" спостерігали сотні людей із землі. Трагедія трапилась буквально у них на очах.

"Пара Су-27 під час пілотажу на паралельних курсах розбилися, - розповідає один з очевидців НП. - Під час зіткнення стався помаранчевий спалах, а потім з"явилася хмара чорного диму. Коли хмара розсіялася, один з літаків в штопорі впав". "Вони йшли один напроти одного, і один іншому врізався в "хвіст", - додає місцева мешканка. - "Хвіст" загорівся, і вже було зрозуміло, що у цього літака не було вибору".

За однією з версій, картина трагедії могла виглядати так: заходячи на коло для перешикування, один з ведених літаків відстав від ведучого і наздоганяв його на величезній швидкості. Порівнявшись, він підійшов до командира на відстані півтора-двох метрів і, не розрахувавши швидкість, врізався. Проте за іншою версією "ведений" був не винен - у "ведучого" відмовило керування літаком.

Очевидці розповіли, що парашут одного з льотчиків горів. Ще один пілот, приземлившись в лісі, зламав хребет. Третій практично не постраждав.

Другий Су-27 - той, що пошкодив крило, розбився за декілька кілометрів від першого. Пілот, швидше за все, встиг відвести машину від житлових будинків, і літак впав в полі, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Зіткнення винищувачів не завадило продовжити польоти в Жуковському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути