вівторок, 17 жовтня 2017 11:34

Жителі семи міст показали, як захиститися від рабства

Жителі семи міст показали, як захиститися від рабства
Жителі семи міст України долучилися до всесвітньої акції проти торгівлі людьми Фото: Громадське

Жителі 7 міст України одночасно пройшлися вулицями з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня. Хода відбулася у рамках всесвітньої щорічної акції Walk for Freedom.

Міжнародна громадська організація А21 зібрала киян у центрі столиці. Вони пройшлися містом і повернулися на Майдан Незалежності. Під час ходи роздавали листівки та поширювали інформацію про небезпеку, яку несе в собі сучасне рабство, повідомляє Іnterfax.

Крім Києва, на вулиці своїх міст вийшли небайдужі громадяни Дніпра, Луцька, Одеси, Маріуполя, Миколаєва та Тернополя.

"Сучасне рабство - це міжнародний злочин, який відбувається на всіх континентах, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Без усвідомлення проблеми неможливо її подолати. Мета кампанії А21 - через такі акції як Walk For Freedom розвивати діалог, який сприятиме підтримці постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні. Хода за свободу (Walk For Freedom) відіграє дуже важливу роль в боротьбі проти торгівлі людьми. Це не просто прогулянка по місту і роздача листівок, це - можливість висвітлити проблему несправедливості і мобілізувати громадськість до дій", - зазначила Юлія Саченко, директор з розвитку в Україні, громадська організація А21.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такої кількості правоохоронців ще не було" - під Радою проходить антивладна акція

За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, для успішної боротьби з торгівлею людьми та нелегальною або примусовою працею потрібні рішучі кроки.

"Хочу підкреслити, що для досягнення результату не потрібні багатомільйонне державне фінансування або надзусилля. Досить рухатися в двох напрямках: інформувати людей про небезпеку нелегального працевлаштування та припинити діяльність шахраїв у сфері працевлаштування за кордоном. Таким чином можна за один – два роки зменшити масштаби потрапляння українців у сучасне рабство на порядок", - сказав Василь Воскобойник.

А21 – це міжнародна громадська організація, що бореться з торгівлею людьми, представлена в 11 країнах світу. Основні цілі діяльності – досягти і вплинути на вразливі групи населення, врятувати та відновити життя потерпілих від торгівлі людьми та притягнути злочинців до відповідальності. Минулого року у світі до акції приєдналося 300 міст в 40 країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «Жителі семи міст показали, як захиститися від рабства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути