понеділок, 15 серпня 2011 14:58

Зірку з нашої галактики назвали на честь закарпатця

Одна із зірок Чумацького шляху носитиме ім'я закарпатця Йосипа Гаснюка. Таке рішення було прийнято в космічному агентстві США.

"Навесні мені зателефонували із Державного космічного агентства України. Розказали, що надіслали запит до Сполучених Штатів Америки, аби присвоїти одній із зірок нашої галактики моє ім'я, - розповів Gazeta.ua житель закарпатського міста Виноградів Йосип Гаснюк. – У вересні працівники агенції мають вручити мені сертифікат-підтвердження".

Йосип Гаснюк більше 50 років колекціонував автографи радянських та іноземних космонавтів. Зібрав кілька сотень листівок із особистими підписами космонавтів.

"У моїй колекції є автографи Юрія Гагаріна, Валентини Терешкової, Олексія Леонова, Германа Тітова та багатьох інших. Писав їм на листівках, надсилав за однією адресою: "Москва. Звёздный городок". У 1979 році написав американському астронавту Нілу Армстронгу. Армстронг ніколи ні з ким не листувався. Мені теж довго не відповідав. Тоді я написав йому: "У нас говорять, що американці ніколи не були на Місяці, що це все вигадка. А я вірю вам, що ви ступали на поверхню Місяця". Після цього отримав від Ніла фотографію із автографом, та повний звіт із НАСА про політ на Місяць", - розповів Йосип Гаснюк.

За словами закарпатця, у нього найбільша в світі колекція унікальних автографів. За це Йосипа Гаснюка нагородили медаллю імені Юрія Кондратюка – українського теоретика космічних польотів.

Зараз ви читаєте новину «Зірку з нашої галактики назвали на честь закарпатця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути