середа, 24 лютого 2010 20:29

Жінка-єпископ пішла у відствку через пиятику

Жінка-єпископ пішла у відствку через пиятику

Рада Євангелічної церкви Німеччини залишився без голови. Єпископ Маргот Кессман визнала, що більше не може залишатися на цій посаді, після того як попалася поліцейським п"яною за кермом.

Інцидент, що закінчився відставкою першої жінки-голови ради Євангельської церкви Німеччини (ЕЦГ) відбувся у Ганновері минулої суботи. Службовий автомобіль єпископа Маргот Кессман привернув увагу дорожньої поліції, коли водій проїхав на червоне світло світлофора. Співробітники правоохоронних органів зупинили Кессман і попросили подихати в трубку.

Кількість алкоголю в крові єпископа в три рази перевищувала дозволений для кермом показник в Німеччині. Зараз Кессман загрожує позбавлення прав.

Винуватиця скандалу не стала заперечувати факт неприємної зустрічі з поліцією, а навпаки, заявила, що готова понести передбачене законом покарання, тому що цілком усвідомлює безвідповідальність свого вчинку.

На позачерговому засіданні ради ЕЦГ було вирішено оголосити Кессман догану, проте про звільнення мова не йшла. Проте в середу Кессман все-таки вирішила покинути свій пост. Хто тепер очолить раду ЕЦГ, невідомо.

Кессман стала головою однієї з центральних керівних структур ЕЦГ, яка є об"єднанням лютеранських і реформатських церков Німеччини, у жовтні 2009 року. Кессман була першою жінкою-головою ради ЕЦГ.

У 2006 році Кессман була визнана жінкою року в Німеччині.

Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Жінка-єпископ пішла у відствку через пиятику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути