вівторок, 11 жовтня 2011 10:23

"Жінка-павук" залізла на 22-метрову стіну, щоб не платити за вхід

"Жінка-павук" залізла на 22-метрову стіну, щоб не платити за вхід

Китаянка Ма Джей, яку охрестили "жінкою-павуком", вразила туристів, коли без жодного спорядження і страховки залізла на 22-метрову стіну Воріт Чжунхуа - головної визначної пам'ятки міста Нанкіна, щоб не платити 3,5 $ за вхід.

В інтерв'ю Ма Джей заявила, що вже далеко не перший раз підіймається на таку висоту, оскільки вона виросла в цих краях і з дитинства лазила по стінах і таким чином ніколи не платила за вхідний квиток.

Деякі туристи, які спостерігали за нею, спробували наслідувати приклад спритної китаянки, але, на жаль, у них це вийшло набагато гірше. Двоє впали зі стіни, мало не зламавши собі ноги, а ще трьом довелося викликати бригаду рятувальників, які допомогли їм злізти.

Один зі свідків подвигу Ма Джей каже: "Вона вибігла на стіну, як гірська коза, так що всім здалося, що це дуже просто. Але коли люди спробували повторити те ж саме, вони переконались, що насправді це куди складніше".

Французький альпініст Ален Робер також лазить по хмарочосах і зовсім недавно взяв нову висоту, залізши на 42-метровий будинок Центру Помпіду в Парижі. Більш того, цього року 48-річний спортсмен, який також не використовує спеціального обладнання (крім страховки в особливо ризикованих випадках), заліз на найвищий будинок у світі - 828-метрову вежу-хмарочос Бурдж-Халіфа в Дубаї.

Зараз ви читаєте новину «"Жінка-павук" залізла на 22-метрову стіну, щоб не платити за вхід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути