Ексклюзиви
середа, 06 лютого 2008 20:06

Жертвами торнадо в США стали 48 людей (ФОТО)

За останніми даними, 48 людей загинули і більше 100 отримали поранення в результаті серії торнадо, що обрушилися з вівторка на американські штати Арканзас, Теннессі, Міссісіпі, Кентуккі та Алабаму. Представники місцевої влади не виключають, що число жертв може зрости.

Поки відомо про жертв в чотирьох штатах: за даними рятувальників, 24 загиблих виявлено в Арканзасі, 13 - в Теннессі, 7 - в Кентуккі та 4 - в Алабамі. Поки не ясно, чи є загиблі в штаті Міссісіпі. Влада не виключає цього, оскільки на території, якою пройшли торнадо, зруйновані безліч будинків. З настанням світанку рятувальні роботи ведуться інтенсивніше.

Смертоносні смерчі пройшли територією цих штатів ввечері у вівторок, після настання темноти, тому рятувальникам доводиться працювати в складних умовах. У пострадалих від удару стихії районах пожежники, поліцейські, рятувальники та добровольці обходять будинок за будинком у пошуках пострадалих, яким необхідна допомога.

У всіх вказаних штатах зруйновані десятки будинків, обірвані лінії електропередач. За даними місцевих ЗМІ, з вівторка на даний момент вже більше п"ятдесяти торнадо пройшли над рядом південно-східних американських штатів. Поки ніхто не береться передбачати масштаби нанесених торнадо економічних збитків.

У Теннессі в ніч на середу спалахнула сильна пожежа на газовій перекачувальній станції. Як повідомляють представники місцевої влади, пожежа могла виникнути в результаті пошкоджень лінії трубопроводу, отриманих після того, що обрушився у вівторок на Теннессі торнадо. Даних про пострадавших і руйнування там поки не надходило.

Метеорологи відзначають, що причиною виникнення торнадо є прихід в південно-східні штати холодного фронту. Після смерчів, що промайнули, в пострадавших від стихії районах пішов дощ, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Фото: Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами торнадо в США стали 48 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути