вівторок, 18 травня 2010 19:24

Жертв повені в Європі все більшає

Жертв повені в Європі все більшає

Кількість жертв повені в Центральній і Східній Європі досягла дев'яти осіб. Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на заяву місцевої влади. Серед загиблих виявився восьмирічний хлопчик. Він потонув у річці в місті Краків. Усього в Польщі протягом останніх трьох днів загинуло п'ятеро осіб. Також повідомляється, що один чоловік втопився в річці в Словаччині.

Раніше з'являлися повідомлення про двох загиблих. Одним з них виявився житель міста Мішкольц, розташованого на північному сході Угорщини. Обставини, за яких він загинув, не уточнювалися. Другою жертвою повені стала 69-річна мешканка Чехії. Її будинок був затоплений. Обставини і місце загибелі ще однієї людини не уточнюються.

В даний час польські рятувальники продовжують пошуки чоловіка, якого змило в річку в понеділок, 17 травня. З регіонів, які постраждали в результаті повені, вже евакуювали близько 2 тисяч осіб. За словами прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, який відвідав затоплені райони, ситуація ще "не зовсім катастрофічна". Однак екстрені служби продовжують працювати в повну силу для того, щоб зберегти контроль над ситуацією.

Проливні дощі, які призвели до розливу річок у Центральній та Східній Європі, почалися в кінці минулого тижня. У деяких країнах було порушено автомобільне і залізничне сполучення. У Чехії близько 3500 будинків опинилися знеструмлені. За прогнозами синоптиків, зливи триватимуть ще кілька днів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Жертв повені в Європі все більшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути