вівторок, 18 травня 2010 10:29

Європу затопило - евакуюють цілі села

Європу затопило - евакуюють цілі села

Жертвами повеней в Європі стали, щонайменше, чотири людини, тисячі людей евакуюють.

У Польщі таких дощів не було вже давно. Затоплено вулиці Кракова та навколишніх міст. Влада терміново евакуює населення: шістсот людей вдалося визволити з затоплених будинків, ще півтори тисячі - готуються покинути свої будинки. Не обійшлося без жертв. За добу в країні загинули три людини.

Надзвичайну ситуацію оголошено на сході Чехії. У річках через дощі стрімко піднімається рівень води. В улюбленій туристами Моравії евакуювати часто доводиться цілі села. Велика вода перекрила автомобільні магістралі. Де-не-де припинилось залізничне сполучення. Там також повідомляється про одного загиблого.

Справжнє лихо і на курортах Болгарії. У містечку Банско потоки води принесли з собою камені з гір. Зруйновано мости, пошкоджено дамбу. Сотні будинків, у тому числі декілька готелів, опинилися під водою. У перших поверхах будинків вибите скло. Збиток від стихії оцінюється вже у мільйони євро.

У Боснії рятуються не від води, а від снігу. Несподіване повернення зими застало зненацька не тільки автомобілістів. На дорогах утворилися затори не тільки з фур, але і фермерів. Стада домашньої худоби неможливо швидко повернути з дальніх пасовищ, і в даний момент тваринам загрожує загибель від переохолодження.

Китай теж заливає. Проливні дощі охопили 11 провінцій і районів країни. Від негоди тією чи іншою мірою постраждали більше 15 мільйонів людей, 101 мешканець загинув.

Сильний вітер, дощі й спричинені ними зсуви призводять до обвалення житлових будинків, позбавляють людей зв'язку, світла і порушують дорожнє сполучення по всьому півдню країни. Прямий економічний збиток від стихії вже перевищив 8 мільярдів юанів (1,176 мільярда доларів).

Як повідомлялося, на Закарпатті в результаті сильних злив затоплено три райони області та місто Ужгород. Вода підмила більше сотні дворів, декілька десятків гектарів сільськогосподарських угідь. Найвищий паводок сформувався на річках Боржава, Латориця, Уж та Тиса. Рівень води в цих річках досягав від 1,9 до 3,2 метра.

Вести, РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Європу затопило - евакуюють цілі села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути