понеділок, 06 квітня 2009 10:10

Землетрус у центрі Італії. 27 людей загинули

Автор: Фото Reuters
  Чоловік іде серед завалів у місті Л'Акуїла 6 квітня 2009 року
Чоловік іде серед завалів у місті Л'Акуїла 6 квітня 2009 року
В результаті землетрусу, який стався в понеділок вранці в центральній частині Італії, загинуло 27 осіб, повідомляє італійський телеканал SkyTg-24. У столиці регіону - місті Л"Акуїла - обрушилося кілька будинків, під завалами яких знаходяться люди.

Усього в центральній частині Італії було зруйновано кілька тисяч будівель, без притулку лишилися тисячі жителів, повідомив представник управління цивільної оборони країни Агостіно Міоццо.

У понеділок в 03:32 за місцевим часом в центральній частині Італії було зафіксовано землетрус від 5,8 до 6,7 балів. Епіцентр підземних поштовхів знаходився за 85 кілометрів на північний схід від Риму поблизу від столиці регіону Абруццо.

В плані смертності це самий серйозний землетрус для Італії з 2002 року. Тоді 30 дітей загинуло під завалами школи на півдні країни.

Наразі відомо про те, що четверо дітей загинуло в одному будинку в Л"Акуїла, сім осіб - у двох віддалених селах. Багато людей було поранено уламками.

В районі землетрусу знаходиться багато романських церков і церков епохи Відродження. Повідомляється про те, що кілька з них можуть рухнути.

Завалилася частина університетських будівель і отель в Л"Акуїла. Землетрус також пошкодив дзвіницю місцевої церкви і одної селищної церкви. Деякі мости і дороги в гірській місцевості було перекрито з огляду безпеки.

Люди у багатьох районах центральної Італії відчули землетрус і повиходили на вулиці. Мешканці Рима, який нечасто страждає від сейсмічної активності, попрокидалися і збентежилися. У квартирах тряслися меблі, спрацювали автомобільні сигналізації.

В неділю увечері в Італії стався ще один землетрус в 4,6 бали. Його епіцентр знаходився біля міста Равенна. В результаті цього землетрусу жертв і руйнувань не було, повідомляє агентство Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у центрі Італії. 27 людей загинули ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути