Ексклюзиви
неділя, 25 травня 2008 16:46

Землетрус викликав загрозу прориву 69 дамб в Китаї

У китайській провінції Сичуань 69 дамб опинилися під загрозою руйнування через недавній землетрус. Про це в неділю повідомляє агентство AFP.

Сотні інших дамб, за висновками експертів, також потребують підвищеної уваги. Влада країни робить заходи для зменшення ризику. Там, де дамби можуть руйнуватися, ведуться роботи по повному осушенню, а на менш постраждалих греблях знижують навантаження води.

Поки що не поступало повідомлень про те, що якась дамба дійсно руйнувалася, але є інформація про те, що в потерпілій від землетрусу провінції утворилася безліч запруд. Це відбулося через те, що перебігу річок заважають завали.

На даний момент відомо про 62,6 тисяч загиблих і 23,7 тисяч зниклих без вести в результаті землетрусу 12 травня. Втім, прем"єр-міністр Китаю Вень Цзябао оголосив, що надії знайти під завалами будівель живих людей вже майже не залишилося. Таким чином, число жертв стихійного лиха з часом може зрости до 70-80 тисяч, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус викликав загрозу прориву 69 дамб в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути