вівторок, 08 лютого 2022 11:34

Зеленський пообіцяв смартфони вакцинованим українцям

Зеленський пообіцяв смартфони вакцинованим українцям
Застосунком "Дія" користуються 14 млн громадян, сказав Володимир Зеленський. Фото: diia.gov.ua

Навесні 2022 року в Україні запустять нову державну програму "єСмартфон". Усі охочі вакциновані українці від 60 років отримають безплатно смартфон і пільговий тариф.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на Diia Summit у Києві 8 лютого, передає Gazeta.ua.

"Усі вакциновані українці від 60 років отримають сучасний безплатний якісний смартфон і пільговий тариф. Це шлях до головної нашої мети - доступ до інтернету всіх громадян України. Переваги цифрової держави мають бути доступні всім незалежно від віку", - сказав Зеленський.

Також президент розповів про багато нових можливостей у "Дії". Наприклад, зміну місця реєстрації онлайн у кілька кліків.

За словами Зеленського, більше не буде жодних обліків, паспортних столів, військкоматів і черг. Зеленський уточнив, що тепер не потрібно носити з Id-паспортом довідку про реєстрацію місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові послуги в Дії, перепис населення і кіберфронт. Михайло Федоров розказав, що чекає українців

Президент заявив про запуск "Дія.City". З його слів, це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб у Центральній і Східній Європі.

Зеленський також анонсував послугу в "Дії" - опитування. За його словами, це перший масштабний інструмент електронної демократії.

"Для мільйонів громадян - це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення. Для держави - швидко дізнатися думку людей із будь-яких питань у режимі реального часу й реальних цифр. Для всіх нас - це старт цифрового народовладдя", - сказав Зеленський.

У березні цьогоріч з'явиться ще один розділ "Дії" - "Дія.Безбар'єрність", заявила присутня на саміті перша леді Олена Зеленська.

"Держпослуги за один клік - крок до суспільства рівних можливостей, де комфортно кожному. Ми називаємо це державою без бар'єрів", - сказала вона.

Це третій Diia Summit, присвячений оновленнями у "Дії". Окрім Володимира й Олени Зеленських, у залі сиділи: голова СБУ Іван Баканов, спікер Руслан Стефанчук, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, заступник керівник Офіса президента Кирило Тимошенко, генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пообіцяв смартфони вакцинованим українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути