середа, 13 листопада 2019 21:12

Зеленський підписав важливий закон про боротьбу з корупцією

Зеленський підписав важливий закон про боротьбу з корупцією
Зеленський підписав закон про викривачів корупції. Фото: Politeka

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" щодо викривачів корупції".

Завданням документа є вдосконалення законодавства України в сфері захисту викривачів корупції з метою його узгодження з міжнародними стандартами та найкращими практиками. Про це повідомляє прес-служба президента.

Цей закон визначає правовий статус викривачів - людей, які повідомили про вчинення корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення, а також встановлює права, гарантії та механізми захисту цих осіб і осіб, прирівняних до них.

Також закон встановлює умови для розкриття інформації про корупцію, нормує порядок розкриття інформації викривачем корупції, звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення, а також забезпечення державного захисту викривачів корупції, зокрема захисту їхніх трудових прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крали на дітях: СБУ зловила чиновників КМДА

"Закон дозволить створити нову ефективну систему запобігання корупції на основі міжнародних стандартів, що сприятиме зниженню рівня корупції в державі, а отже - розвитку економіки і зростання добробуту громадян", - йдеться в повідомленні.

В Україні з 1 грудня 2019 року перерахують мінімальну пенсію. Це пов'язано зі зростанням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав важливий закон про боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути