пʼятниця, 05 листопада 2010 13:00

Жебрацький квартал у Коста-Ріці змило дощами (ФОТО)
15

Фото: Фото: Reuters

В результаті проливних дощів в одному з передмість костаріканської столиці Сан-Хосе напередодні стався зсув ґрунту, жертвами якого стала, за останніми даними, 21 людина. Серед загиблих виявилось четверо дітей.

На місці події працюють рятувальники з собаками. За повідомленнями місцевих ЗМІ, на допомогу рятувальникам спочатку прийшли родичі людей, які вижили. Озброївшись лопатами, вони почали розкопки, проте пізніше більшість з них вирішили залишити місце події через небезпеку нового зсуву.

Президент Коста-Ріки Лаура Чінчілья оголосила в республіці надзвичайний стан і дводенний траур за жертвами стихійного лиха.

Трагедія сталась в містечку Сан-Антоніо-де-Ескасу, що примикає до західних районів Сан-Хосе. Підмита дощами частина пагорба обрушилася тут на невеликий житловий квартал, де мешкали, головним чином, бідняки.

Костаріканська влада досі не назвала офіційного числа зниклих безвісти. За попередніми даними, мова може йти про 15-30 місцевих жителів.

За даними Національної служби з надзвичайних ситуацій (CNE), через повені, викликані дводенними проливними дощами на південному заході країни, багато сіл опинилися відрізані від світу. Близько тисячі осіб, які проживають в столичному регіоні і уздовж тихоокеанського узбережжя Коста-Ріки, була вимушена залишити свої будинки, рятуючись від води, що прибуває.

Через рясні зливи пошкоджена гребля в костаріканському кантоні Парріта (Parrita), розташованому в провінції Пунтаренас. В даний час інженери і ремонтні бригади не можуть дістатися до греблі через розмиті дороги і погані погодні умови.

За словами місцевих метеорологів, нинішній сезон дощів в Коста-Ріці став найбільш руйнівним за останні роки. Об'єм опадів, що випали в центральноамериканській республіці тільки за останні два дні, перевищив середньомісячну норму для листопада в три рази. Синоптики прогнозують, що інтенсивні зливи, пов'язані з присутністю в Карибському морі циклону "Томас", збережуться в регіоні, як мінімум, протягом п'ятниці.

РБК, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Жебрацький квартал у Коста-Ріці змило дощами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути