Ексклюзиви
субота, 24 червня 2023 18:40

"Чекайте нашого сигналу": полк Калиновського звернувся до білорусів

"Чекайте нашого сигналу": полк Калиновського звернувся до білорусів
Білоруський полк Калиновського закликав громадян Білорусі боротися з тиранією та не втручатись в громадянську війну РФ. Фото: скріншот з відео

Білоруський полк Калиновського закликав громадян Білорусі боротися з тиранією та не втручатись в громадянську війну РФ.

Військовим і цивільним полк сказав "чекати сигналу". Звернення до білорусів було оприлюднено в Telegram.

"Це початок кінця великої тиранії. Я звертаюся до всіх білоруських військових: не беріть участі у внутрішньому конфлікті в Росії. Це громадянська війна нас не стосується", – заявив представник полку.

За його словами, в білорусів наразі є важливіше завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот у РФ, імовірно, змінить хід війни – CNN

"Для білорусів важливе інше – наближається час, коли перед вами постане вибір: виконати злочинний наказ чи присягу, яку ви дали на вірність білоруському народу. Ми маємо в Білорусі резерв, який включає чинних військових, відставних військових та простих громадян, які хочуть визволяти Білорусь від диктатури та окупації", – підкреслив він.

Він додав, що полку потрібні люди для рішучих дій.

"Нам потрібні будуть люди для рішучих дій. Вступайте до загонів самооборони. Кожне місто, кожна вулиця, будьте готові для контролю над своєю територією і підтримки порядку. Військові, резервісти, білоруси, чекайте нашого сигналу", – сказав представник полку.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін. Сам диктатор поспішно вилетів з Москви.

23 червня ватажок "вагнерівців" звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої.

Зараз ви читаєте новину «"Чекайте нашого сигналу": полк Калиновського звернувся до білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути