Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 16:11

Зброю, з якої розстрілювали людей на Майдані, досі не знайшли - прокурор

Зброю, з якої розстрілювали людей на Майдані, досі не знайшли - прокурор
Очільники МВС у лютому 2014-го роздали тітушкам понад 150 автоматів. Фото: 24 канал

Досі не знайшли понад 150 автоматів Калашникова, які у лютому 2014-го очільники МВС роздали тітушкам.

"У ніч на 20 лютого в Ботанічному саду зібрали тітушок. За 7-8 годин до активної фази протистояння на Інститутській людині, яка займалася організацією цих зборів, сказали, що потрібно роздати зброю і йти з нею вбивати. Однак чоловік сказав, що про таке не йшлося – роль тітушок полягала в провокуванні конфліктів або застосуванні насильства. Дослівно його відповідь звучала так: "Ми не підписувалися вбивати", - заявив прокурор у справах Майдану Олексій Донський в ефірі "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під ноги прилетіла світло-шумова граната, я отримала близько 50 рваних ран" - учасниця Майдану про найтрагічніший етап Революції

За його словами, після 48 убитих і понад 80 поранених з вогнепальної зброї на Майдані керівництво МВС роздало тітушкам 156 автоматів Калашникова і понад 40 тис. патронів. Зброю досі не знайшли.

"Справа перебуває в суді з січня 2016 року і не зрушила з підготовчої стадії через зловживання адвокатів. Якщо, як нам зараз намагаються довести, це був державний переворот, то як в цю схему вписується видача тітушкам такої кількості зброї, з якою у Києві могли початися такі ж події, як у Криму і на Донбасі, тільки раніше?", – каже Донський.

20 лютого 2014-го Україна пережила найтрагічніший етап Революції гідності. В центрі Києва від вогнепальних поранень загинули 47 людей, понад тисячу дістали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Зброю, з якої розстрілювали людей на Майдані, досі не знайшли - прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути