Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 10:05

Збільшення президентського терміну згодиться Путіну щоб повернутися в 2012 році

Політики і експерти вважають, що збільшення терміну згодиться нинішньому президентові в 2012 році, якщо він вирішить повернутися. Але в Кремлі стверджують, що слова Путіна на цю тему - не більше ніж міркування вголос.

Про можливість збільшення президентського терміну Путін заявив в п"ятницю на зустрічі із західними журналістами, приуроченої до саміту "великої вісімки".

Голова Ради Федерації Сергій Міронов повідомив, що відповідні зміни в Конституції можуть вступити в силу для президента, який обиратиметься в 2012 році. Спікер упевнений, що ініціатива внесення відповідних змін до Конституції парламентом може бути розглянута вже нинішньою осені, а остаточне рішення може бути ухвалене в 2009-2010 роках, коли приймуть закон про внесення змін до Конституції. Для внесення поправок до Конституції в питанні збільшення терміну президентських повноважень референдум не потрібний.

"У запуску кампанії по збільшенню терміну напередодні думських виборів зацікавлені всі лояльні Кремлю сили, - відзначає Дмитро Бадовській з Інституту соціальних систем. - Міронов відстоюватиме авторство ідеї, "єдинороси" - прив"язуватимуть її до свого проекту "План Путіна", а обіцянка прийняти норму не раніше 2008-2009 років - послання виборцям, що партії борються за повернення Путіна після 2012 року". "Такі поправки дозволять повернутися Путіну через чотири роки вже на довший термін", - допускає Віталій Іванов з Центру політкон"юнктури.

Хто скільки править

Терміни президентства в західних країнах значно відрізняються. У США вибори розділу держави проводяться раз на чотири роки. У Німеччині, Греції, Франції, Угорщині президент обирається раз в п"ять років. У Австрії термін президентських повноважень складає шість років, а в Ірландії - сім. П"ятирічний президентський термін був вже і в новітній історії Росії. 12 червня 1991 року екс-президент Борис Єльцин був вибраний президентом Росії на п"ять років. Термін повноважень розділу держави був змінений лише в 1995 році, а в 1996 році Єльцин переобирався вже на чотири роки, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Збільшення президентського терміну згодиться Путіну щоб повернутися в 2012 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути