середа, 16 травня 2007 19:39

Завтра почнеться вже зірваний саміт Росія-ЄС

Саміт, що починається в четвер, Росія - ЄС, який пройде в Самарській області, обіцяє російській стороні дві неприємності. По-перше, Польщі, Естонії і Литві наперед вдалося зірвати переговори за новою угодою з Євросоюзом. А по-друге, у присутності європейців не можна буде розігнати "Марш незгодних".

Саміт Росія-ЄС відбудеться 17-18 травня в санаторії "Волзька круча", розташованому між Самарою і Тольятті. За декілька днів до його початку стало очевидно, що переговори за ключовою російський-європейською Угодою про партнерство і співпрацю сторонам почати не вдасться.

Нова угода повинна була в першу чергу врегулювати взаємини ЄС і Росії в енергетичній сфері, оскільки Москва відмовляється ратифікувати Енергетичну хартію.

Головний конфлікт Євросоюзу і Росії останніх місяців пов"язаний з рішенням естонської влади про перенесення пам"ятника Бронзовому солдатові з центру столиці на кладовище.

Однією з головних тем переговорів стане обговорення переходу до безвізового режиму, де радикальних проривів, знаючи позицію європейців, чекати неможливо.

Ястржембський також зазначив, що президент Володимир Путін обговорить з німецьким канцлером Ангелою Меркель і єврокомісарами ситуацію навколо визначення статусу краю Косово, положення на Близькому Сході і ядерне досьє, зазначає Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Завтра почнеться вже зірваний саміт Росія-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути