вівторок, 11 лютого 2020 15:00

Завод Ахметова відсудив у держави понад 200 млн грн

Завод Ахметова відсудив у держави понад 200 млн грн
Єнакіївський металургійний завод на Донеччині. Фото: photos.wikimapia.org

Єнакіївський металургійний завод, бенефіціар якого Рінат Ахметов, відсудив у держави суму бюджетного відшкодування за ПДВ 106,7 млн грн і пеню 105,9 млн грн.

Завод позивався до Офісу великих платників податків ДПС і Головного управління Державної казначейської служби України, йдеться у рішенні Донецького окружного адмінсуду.

Єнакіївський металургійний завод звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом, аби зобов'язати відповідачів внести до Тимчасового реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування необхідні дані щодо відшкодування заводу суми податку на додану вартість за січень 2015-го у розмірі 106,7 млн грн. У свою чергу, Офіс великих платників податків назвав позов безпідставним.

"Оскільки судом встановлено право позивача на бюджетне відшкодування податку на додану вартість за січень 2015 року, а також відсутність механізму реального відшкодування платнику податків узгодженої суми бюджетного відшкодування зазначеного податку, ефективним способом захисту, який забезпечить відновлення порушеного права позивача, є стягнення з Державного бюджету України на його користь заборгованості бюджету з відшкодування ПДВ і пені, нарахованої на суму такої заборгованості", – вирішили в суді.

За даними держреєстру, великою часткою підприємства володіє Вадим Новинський.

Виробничі потужності підприємства перебувають на окупованій частині Донбасу. Завод проходить процедуру банкрутства з 1 липня 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа "банкрутств" Барщовського стане для судді випробуванням - правозахисник Наумович

Наприкінці червня 2017 "Газ-Альянс" почала експортувати продукцію Єнакіївського металургійного заводу. Спочатку продукцію в Росію вивозить із окупованих територій південно-осетинська компанія "Внешторгсервіс", в управлінні якої перебувають захоплені бойовиками підприємства на Донбасі. Потім переоформляють її на компанію "Газ-Альянс", яка безпосередньо здійснює експортні операції.

Зараз ви читаєте новину «Завод Ахметова відсудив у держави понад 200 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути