вівторок, 12 вересня 2017 17:03

Курченко заробив на окупованих територіях майже $71 млн

Курченко заробив на окупованих територіях майже $71 млн
Компанія Сергія Курченка продає продукцію Єнакіївського металургійного заводу та антрацит з Донбасу. Фото:Олигарх

За червень-серпень, російська компанія "Газ-Альянс" (Нижній Новгород), яку контролює український олігарх-втікач Сергій Курченко, заробила на експорті продукції з окупованих територій Луганської та Донецької областей $70,6 млн.

Про це свідчать митні декларації, які має LIGA.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Донецьку з'явились проукраїнські написи

В кінці червня "Газ-Альянс" почала експортувати продукцію Єнакіївського металургійного заводу. Спочатку продукцію в Росію вивозить із окупованих територій південно-осетинська компанія "Внешторгсервіс", в управлінні якої знаходяться захоплені бойовиками підприємства на Донбасі. Потім переоформляють її на компанію "Газ-Альянс", яка безпосередньо здійснює експортні операції.

"Газ-Альянс" експортує гарячокатані і ковані прутки, а також нелегований чавун. З червня по вересень було продано близько 121 тис. т чавуну на суму $34,9 млн, а також близько 86,8 тис. т прутків на $35,7 млн.

Також компанія продає вивезений з Донбасу антрацит.

Оголошений в Україні в розшук олігарх Сергій Курченко живе в Москві. Купив маєток на Рубльовці за $35 млн. В будинку є дегустаційний і винний погреби, вітальня з каміном, музична вітальня, парадна кухня-їдальня і поварська кухня, гараж на 4 машини і басейн із зоною SPA, тренажерними залами, 5 спалень, 6 ванних кімнат, домашній кінотеатр з холом та баром, кілька ліфтів. В охороні Курченка вісім осіб. На випадок замаху возить із собою реаніматолога.

Зараз ви читаєте новину «Курченко заробив на окупованих територіях майже $71 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути