неділя, 22 грудня 2019 17:36

Затримали митників, які завдали збитків на 2 млн грн

Затримали митників, які завдали збитків на 2 млн грн
На Львівщині митники порушували правила пропуску вантажних автомобілів Фото: zn.ua

Двох інспекторів митного поста "Західний" та працівника відділу адміністрування платежів Львівської митниці підозрюють у злочинній діяльності. Через них держбюджет недоотримав більше 2 млн грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи в змові з підприємцями налагодили злочинну схему розмитнення вантажних автомобілів марки MAN на територію України через пост "Західний" із заниженням митної вартості, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Вони не перевіряли відомості щодо митної вартісті іноземних вантажівок, ігнорували повідомлення автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор". Нарахування митних платежів проводилося за значно заниженою ставкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голові митниці спалили авто

Ведеться слідство за статтею зловживання службовим становищем. Чиновники діяли з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби та державним інтересам.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці затримали бізнесмена Вадима Альперіна, якого президент Володимир Зеленський назвав "хрещеним батьком контрабанди". Про це повідомили у НАБУ.

Затримання відбулося у приміщенні САП, куди Альперін прийшов сам.

Зараз ви читаєте новину «Затримали митників, які завдали збитків на 2 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути