Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2011 17:42

Заступник губернатора Рівненщини купив сім'ї корову
10

Фото: Фото: Олена ВЛАСОВА

7500 гривень за корову виклав з власної кишені заступник губернатора Рівненської області Анатолій Юхименко. Чиновника попросили про це селяни з Верхова Острозького району. Зробили сюрприз для односельчан - багатодітної родини Сарнів, які продали всю свою худобу, щоб врятувати від смерті 5-річного сина Юрія.

"Синочок 9 днів лежав у комі. У нього було зараження крові, параліч та запалення головного мозку. Захворів минулого року. Ми щодня по 2 тисячі гривень витрачали на ліки – надії було мало. Продали коней і корову, віддали всі заощадження свої і родичів", - розповідає батько Олександр Сарна, 35 років. – "На щастя, він одужав і тепер уже навіть бігає. Але за рік ми попродавали майже все, що в нас було".

У родині Сарнів шестеро дітей. Мати не працює, доглядає 9-місячного Сашка. Батько – нічний сторож у школі.

"Нам дуже потрібна корова, але ми не можемо її купити – дорого", - зітхає Тетяна Сарна. – "Щоб цієї осені зібрати трьох старших дітей у школу, мусили заколоти кабанчика. Односельчани помагали грошима й молоком, але цього не вистачало. Ми й не знали, що вони зроблять нам такий сюрприз – випросять для нас молоду дійну корову! Їздила на прийом до чиновників кума з товаришами, а нам нічого не сказали – щоб дарма не обнадіювати"

Анатолій Юхименко особисто поїхав по худобу на ферму в селі Розваж. В понеділок 26 вересня разом із Олександром Сарною оглянули всіх корів.

"Вибрали останню – Галку. Дає по 13 літрів молока на день", - нахвалює господар. – "Тепер усі діти п'ють молоко. Будемо мати свій сир і сметану".

"Я сам із сільської родини, доїти вмію. Обрав найспокійнішу", - каже заступник губернатора. – "У мене на особистому прийомі люди часто просять грошей, але вперше – корову. Розказали історію цієї родини, як вони бідували і рятували хлопчика, я не міг відмовити".

Галку привезли одразу після покупки. Господарі уже наготували для неї сіна на зиму.

Зараз ви читаєте новину «Заступник губернатора Рівненщини купив сім'ї корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути