четвер, 30 квітня 2020 16:00

Запускають хімчистки та парки: Дніпро виходить із карантину раніше

Запускають хімчистки та парки: Дніпро виходить із карантину раніше
Із 30 квітня в Дніпрі буде відкрито не тільки аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, але також і хімчистки, СТО, майстерні з ремонту різного устаткування. Фото: depo.ua

У місті Дніпро відкривають хімчистки, СТО, майстерні та ринки за умови дотримань санітарних заходів безпеки, а з 4 травня будуть доступні для прогулянок деякі зелені зони. Про це повідомив мер міста Борис Філатов у Facebook.

За словами Філатова, влада міста контролює ситуацію з епідемією. Наразі кількість хворих для мільйонного міста мінімальна.

З 30 квітня, за рішенням спеціальної комісії, в місті буде відкрито не тільки аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, але також і хімчистки, СТО, майстерні з ремонту різного устаткування.

Кав'ярні та ресторани зможуть працювати як з адресною доставкою, так і з послугою take away. Тобто без допуску гостей до зали.

Для всіх без винятку, зокрема й для ринків, основне правило - наявність маски, рукавичок і антисептиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які заклади втратили найбільше під час карантину: дослідження

Також Філатов жорстко попередив любителів пікніків, що розпивати алкоголь і смажити шашлики - як і раніше, суворо заборонено, це карні дії.

"У місті є близько сотні зелених зон, бульварних частин вулиць, які не підпадають під заборону відвідування. Давайте чесно: що не заборонено, то дозволено. Тому в понеділок, 4 травня, всі вони будуть доступні для прогулянок. Зокрема й ділянки вулиць набережних Січеславської, Перемоги, Заводської, бульвару Слави та інших. Повний список ви можете побачити на нашій інтерактивній карті", - каже Філатов.

В умовах поетапного ослаблення карантину за дотриманням правил безпеки стежитимуть патрулі.

Щодо подальших послаблень карантину Філатов повідомив, що, починаючи з 12 травня, залежно від розвитку епідемії та прогнозів щодо неї, в місті повинні почати працювати невеликі непродовольчі магазини, ательє, ремонти взуття, адвокатські та нотаріальні бюро. Тут також потрібно буде дотримуватися особливого режиму - з масками, рукавичками, посиленою обробкою приміщень і вимірюванням температури як працівникам, так і відвідувачам.

У приміщеннях при цьому зможуть бути присутніми не більше однієї людини на 10 квадратних метрів. У перукарні та салони краси потрапити можна буде тільки за попереднім записом і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно.

Роботу продовольчих ринків дозволили з 1 травня 2020-го. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні уряду. Основною умовою роботи базарів є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Зараз ви читаєте новину «Запускають хімчистки та парки: Дніпро виходить із карантину раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути