четвер, 30 квітня 2020 14:32

Які заклади втратили найбільше під час карантину: дослідження

Які заклади втратили найбільше під час карантину: дослідження
За карантин ресторани втратили 61% доходу, бари - 58%, бургерні - 50%. Фото: pixabay.com

За чотири тижні карантину просадка з обороту в ресторанів fine dining-сегменту склала в середньому 61%, у барів - 58% порівняно з чотирма тижнями до карантину. Бургерні та кафе втратили близько 50% від обороту.

Кав'ярні, яким зараз дозволено працювати на винос, у середньому втрачають 27% від докарантинних продажів. Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, — всього на 13%.

Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації ресторанів Poster, опубліковане в Telegram-каналі "Реве та стогне ресторатор" дослідження базується на неперсоналізованих даних про продажі 4000 закладів громадського харчування України.

За даними дослідження, зараз в Україні не працюють 66% закладів громадського харчування: вони повністю або тимчасово зупинили свою діяльність у зв'язку з карантинними заходами. У решти закладів, що на плаву, виручка до карантину в середньому була на 50% вища, ніж у тих, що закрилися. Тобто ті ресторатори, які більше заробляли, змогли екстрено мобілізувати всі ресурси та продовжити роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали виплачувати карантинну тисячу: під банками черги

Уже на другому тижні карантину 23-29 березня обороти закладів громадського харчування впали до 22% від докарантинних значень. Незначне зростання відзначалося на тижні 6-12 квітня - до 25%. Такі цифри тримаються й досі.

Зростання відкриття закладів може бути пов'язане з тим, що, втомившись від невизначеності, частина закладів потихеньку адаптується до нової реальності і поновлює роботу на доставку або на винос.

Збільшення інфляції з 5,5% до 11,5%, як прогнозує уряд, призведе до зменшення купівельної спроможності українців. Про це розповів економіст Андрій Новак. Найбільше від карантину постраждають туризм, заклади громадського харчування та транспортна система.

Зараз ви читаєте новину «Які заклади втратили найбільше під час карантину: дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути